Kommunen: Pumpestation vil ikke ødelægge udsigten
Pumpestation-vil-ikke-oedelaegge-udsigten.jpg
Grundejerforeningsformand Martin Nottmeier har klaget over, at Ballerup Kommune har givet byggetilladelse til pumpestationen, som skal ligge under jorden i området bag ham. Foto: Flemming Schiller
Byggeri Ved Kildesvinget mellem Måløv og Egebjerg er Vestforbrænding ved at opføre en pumpestation. Beboere i området frygter, at stationen vil skærme for den fine udsigt og har klaget til Natur- og Miljøklagenævnet. Ballerup Kommune afviser, at udsigten vil blive ødelagt.

Martin Nottmeier, formand for Grundejerforeningen Nysøgård, fik sig noget af et chok, da han efter sommerferien kom forbi udsigtspunktet ved Kildesvinget 16 mellem Måløv og Egebjerg.

Her var gravemaskinerne nemlig i fuld sving med at ændre det fine udsigtspunkt.

Mødet med gravemaskinerne sendte ham direkte i blækhuset, og han har nu sendt en officiel klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagen går på seks af de skøn, som Ballerup Kommune foretog, da man i juni gav byggetilladelse til det, der ender med at blive en underjordisk pumpestation. Skøn, som Nottmeier mener, er i strid med enten lokalplanen eller kommuneplanen.

Ballerup Kommune afviser dog, at pumpestationen vil påvirke udsigten negativt.

»Jeg forstår godt, at det kan se voldsomt ud nu, hvor bulldozerne arbejder derude, men når først pumpestationen er færdigbygget, og arealet reetableret, vil det være så lidt synligt, at det ikke går ud over udsigten ud over det smukke område,« siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann (S) til Ballerup Bladet.

Martin Nottmeier derimod mener direkte, at kommunen skrotter det fine udsigtspunkt ved Kildesvinget. Han siger til Ballerup Bladet:

»Udsigtspunktet mellem Måløv og Egebjerg giver en unik udsigt over det overdrevslandskab med hestefold, sø og skov. Kommunen har nu valgt at placere en pumpestation foran denne udsigt. Stien benyttes dagligt af mange på cykel til og fra arbejde samt rekreativt for gående,« forklarer han:

»Ballerup er mødet med natur og by. Det er præcis det, som har trukket mange familier til Ballerup. Udsigten her er et fint eksempel. Jeg må sige, at det var en grim overraskelse efter sommerferien at se den grønne græsmark fjernet og i stedet have starten på en pumpestation.«

Martin Nottmeier frygter, at man fra Ballerup Kommunes side nu vælger at prioritere naturen lavere end tidligere.

»Uden høring har kommunen tilladt at placere pumpestationen midt i udsigten – i stedet for skjult mellem træerne ved siden af. Derved kunne man spare genplantning af træer,« siger Martin Nottmeier:

»Kommunalpolitikerne lægger op til at sløjfe beskyttelsen af udsigtspunkter fra den kommende kommuneplan 2013. Man kan frygte, at anlæggelsen af pumpestationen er et udtryk for en lavere prioritering af natur.«

Nødvendigt
Hos Ballerup Kommune fortæller man, at Vestforbrændings nye pumpestation er et nødvendigt led i udbygningen af fjernvarmeforsyningen i kommunen.

Og man fortæller, at lokalplanen for området helt specifikt giver mulighed for at etablere tekniske anlæg – herunder pumpestationer.

Fra kommunens side mener man, at der er gjort meget for, at det nye byggeri kommer til at skæmme området så lidt som muligt. Man hæfter sig ved, at den oprindelige placering af pumpestationen blev ændret for at undgå at fælde en masse træer.

Samtidig er byggeriet placeret under jorden. Det eneste, der vil være synligt, bliver to såkaldte ventilationsafkast, en nedgangstrappe og en montageåbning.

»Det er Center for Miljø og Tekniks vurdering, at byggeriet ikke er i strid med lokalplanen for området. Vi har derfor givet byggetilladelse til pumpestationen.

Tilladelsen er anket til Natur- og Miljøklagenævnet, og indtil vi har en afgørelse derfra, kan vi i kommunen ikke gøre mere,« siger centerchef Karin Lagendorf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *